Imelletty perunalaatikko
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Imelletty perunalaatikko (Valio)
n. <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2 kg kuorimattomia perunoita (rosamunda)
vettä (ei suolaa)
4 rkl vehnäjauhoja
3 rkl voita
8 dl täysmaitoa
2 tl suolaa
( 2 rkl siirappia)
- Keitä perunat kuorineen suolattomassa vedessä.
- Kuori kypsät perunat kuumina.
- Survo ne ja lisää vehnäjauhot.
- Anna survoksen imeltyä lämpimässä paikassa kannen alla 3-5 tuntia.
- Kun seos on hieman löystynyt ja maistuu imelältä, lisää voi, maito ja suola.
- Sekoita hieman joukkoon siirappia, jos haluat lisää makeutta.
- Kaada seos kahteen voideltuun n. 1 1/2 l:n vetoiseen uunivuokaan. Älä kaada vuokia täyteen, sillä ruoka kiehuu helposti yli.
- Paista perunalaatikkoa 150 asteessa noin 2 tuntia.