Imelletty perunalaatikko

 

1159767.jpg

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Imelletty perunalaatikko (Valio)

 

n. <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2 kg kuorimattomia perunoita (rosamunda)

vettä (ei suolaa)

4 rkl vehnäjauhoja

3 rkl voita

8 dl täysmaitoa

2 tl suolaa

( 2 rkl siirappia)

 

  1. Keitä perunat kuorineen suolattomassa vedessä.

  2. Kuori kypsät perunat kuumina.

  3. Survo ne ja lisää vehnäjauhot.

  4. Anna survoksen imeltyä lämpimässä paikassa kannen alla 3-5 tuntia.

  5. Kun seos on hieman löystynyt ja maistuu imelältä, lisää voi, maito ja suola.

  6. Sekoita hieman joukkoon siirappia, jos haluat lisää makeutta.

  7. Kaada seos kahteen voideltuun n. 1 1/2 l:n vetoiseen uunivuokaan. Älä kaada vuokia täyteen, sillä ruoka kiehuu helposti yli.

  8. Paista perunalaatikkoa 150 asteessa noin 2 tuntia.