Porkkanalaatikko<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

1159775.jpg

 

Porkkanalaatikko (Valio)

 

 

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1 kg kuorittuja porkkanoita

5 dl vettä

1 tl suolaa

1 1/2 dl puuroriisiä

1 prk (2 dl) kuohukermaa

1 dl täysmaitoa

1/2 munaa

½ tl suolaa

1/2 dl siirappia

1/4 tl valkopippuria

1/4 tl muskottipähkinää

 

 

  1. Keitä paloitellut porkkanat puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä siten, että vesimäärä juuri ja juuri peittää porkkanat.

  2. Ota keitinvesi talteen ja pane riisit siihen kiehumaan.

  3. Soseuta sillä välin porkkanat.

  4. Lisää seokseen maito, kerma, muna sekä mausteet.

  5. Kun porkkanoiden keitinvesi on imeytynyt riiseihin ja ne ovat kypsiä, yhdistä ne muihin aineksiin.

  6. Tarkista suolan määrä.

  7. Kaada seos n. 2 l:n vetoiseen, hyvin voideltuun uunivuokaan.

  8. Ripottele pinnalle korppujauhoja

  9. Paista 200 asteessa n. 45 minuuttia.