Tähän hedelmäsalaattiin käytin ananasta, mandariinia, viinirypäleitä, tuoretta mangoa, appelsiinia, verigreippiä, granaattiomenaa, banaania, granny smith omenaa ja litsejä. Nesteeksi puristin granaattiomenan mehut sekä appelsiinin ja verigreipin mehut.

 

 

Tässä tietoa litseistä:

 

LITSILUUMU
(Litchi chinensis)


Etelä-Kiinasta kotoisin oleva litsi muistuttaa ulkonäöltään mansikkaa. Raa'an litsin hedelmät ovat vaaleanruskeita, kypsän punaruskeita. Litsin hedelmäliha on läpikuultavaa, valkoista ja mehukasta, maultaan hieman rypälettä muistuttavaa. Rambutaani on litsin karvapintainen sukulainen.

Litsit kuoritaan ennen syömistä. Hedelmien keskellä oleva mantelia muistuttava kivi poistetaan. Litsi syödään sellaisenaan, hedelmäsalaateissa tai käytetään itämaisten ruokien valmistukseen.
Litsi säilytetään jääkaapissa +4 - +6 asteessa, muovipussissa, sillä hedelmät kuivuvat nopeasti. Tuottaa etyleeniä.