Intialainen kanapata

 

1½ kg broilerinfilettä

öljyä ruskistamiseen

1 sitruunaruoho/ vasttava määrä sitruunaruohotahnaa

4 tomaattia

4 valkosipulinkynttä

2 sipulia

1 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä

2 chiliä

4 rkl sokeria

1 rkl punaista currytahnaa

1 tölkki kookosmaitoa

3 prk tomaattipyreetä

5 dl vettä

suolaa, valkopippuria, sitruunapippuria

½ pss vihreitä papuja

 

Tarjoiluun:

riisiä

raita-kastiketta

naan-leipää

 

Hienonna tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulit, sipuli ja inkivääri. Leikkaa chili ohuiksi suikaleiksi.

 

Leikkaa kanafileet n. 2 cm:n viipaleiksi (saa olla pienempiä!!!). Ruskista ne öljyssä. Ota pois ja ruskista sipulit. Lisää kanat takaisin sekä tomaatti, inkivääri ja chili. Sekoita joukkoon sokeri, currytahna, kookosmaito ja tomaattipyree. Kaada sekaan vesi. Mausta suolalla ja pippureilla.

 

Kiehauta, anna sitten hautua hiljalleen n. 1h.Tarjoile riisin, raita-kastikkeen ja naan-leivän kanssa.

 

 

Raita-kastike

 

5 dl maustamatonta jogurttia

1 pieni punasipuli

puntti tuoretta minttua

1 valkosipulinkynsi

suolaa

sitruunapippuria

 

Leikkaa sipuli pieneksi, sekoita ainekset keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa väh. 1h.

 

 

Naan-leipä

 

7½ dl  vehnäjauhoja

2 dl maitoa

1 kananmuna

1 dl maustamatonta jogurttia

2 rkl öljyä

1 tl suolaa

2 tl sokeria

½ tl leivinjauhetta

2 tl kuivahiivaa

 

 

Mittaa jauhot kulhoon ja lämmitä maito. Vatkaa kanamuna kevyesti toisessa kulhossa ja sekoita siihen huolellisesti jogurtti, öljy, suola, sokeri, leivinjauhe, hiiva ja ½ dl maitoa.

 

Kaada seos jauhojen päälle ja sekoita. Lisää joukkoon loppu maito vähän kerrallaan ja vaivaa, kunnes taikina on sitkeää ja irtoaa kulhon reunoilta. Sivele taikinan pinnalle hieman öljyä, peitä kulho kostealla pyyhkeellä ja anna kohota n. 2½h. Vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan ja jaa se osiin. Taputtele osat litteiksi ja venytä ne käsin. Pane kaksi leipää jokaiselle pellille. Anna leipien kohota 20 minuuttia leivinliinalla peitettynä.

 

Kuumenna uuni 250 asteiseksi ylävastuksella.

Sivele leivät nopeasti vedellä. Nosta pelti uunin yläosaan ja paista leipiä 2-3 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes niihin tulee ruskeita läiskiä.