424331.jpg

 

 

Lämpimät jauhelihavoileivät

 

300g paistijauhelihaa

sipulia hienonnettuna

soijaa loraus                                                                                         

valkopippuria myllystä

mustapippuria rouhittua

paprikajauhetta

n.1 tl suolaa

kuohukermaa

keitettyä perunaa tai korppujauhoja 2 rkl (itse en käytä missään jauhrlihataikinassa korppujauhoja)

 

Paahtoleipää (monivilja)

Voitele paahtoleivät oivariinillä, varsinkin reunat hyvin.

 

Valmistetaan kuten jauhelihapullataikina.

Laita taikinaa aika paksulti voidellun paahtoleivän päälle ja varmista että taikinaa on myös leivän reunoilla. Näin reunat eivät pääse kovin paljon korppuuntumaan.

Paista n.200 asteessa puolisen tuntia. 

 

Sienikastike

 

kanttarellejä tai herkkusieniä tai suolattuja metsäsieniä

voita kuullottamiseen

sipulia hienonnettuna                                                                          

1 ½ rkl vehnäjauhoja

valkopippuria myllystä

aromatmaustetta

n.1dl kermaa

maitoa

suolaa

 

  1. Viipaloi herkkusienet.

  2. Hienonna sipuli.

  3. Laita pilkotut sienet teflon kattilaan jossa on noin 1 1/2 rkl voita. Kääntele sieniä jonkun aikaan kattilassa. Älä ruskista.

  4. Lisää valkopippuria myllystä.

  5. Lisää joukkoon sipulit ja kuullota niitä hiukan.

  6. Lisää jauhot ja anna niiden hiukan tekeytyä. Älä ruskista tai anna palaa.

  7. Kaada hiljalleen kermaa joukkoon ja sekoita koko ajan. Vaihda kerma maitoon ja lisää kunnes seos on sopivan paksuista.

  8. Lisää aromatmaustetta ja hivenen suolaa.

 

Tarjoa salaatin, tomaatin, kurkun, paprikan ja persikkalohkojen kanssa.

  

Tässä kuvat lisukkeista:

 

424329.jpg

 

Viipaloi persikat ja laita hyvissä ajoin jääkaappiin viilentymään ennen ruokailua!

 

424330.jpg