Lämpimät jauhelihavoileivät
300g paistijauhelihaa
sipulia hienonnettuna
soijaa loraus
valkopippuria myllystä
mustapippuria rouhittua
paprikajauhetta
n.1 tl suolaa
kuohukermaa
keitettyä perunaa tai korppujauhoja 2 rkl (itse en käytä missään jauhrlihataikinassa korppujauhoja)
Paahtoleipää (monivilja)
Voitele paahtoleivät oivariinillä, varsinkin reunat hyvin.
Valmistetaan kuten jauhelihapullataikina.
Laita taikinaa aika paksulti voidellun paahtoleivän päälle ja varmista että taikinaa on myös leivän reunoilla. Näin reunat eivät pääse kovin paljon korppuuntumaan.
Paista n.200 asteessa puolisen tuntia.
Sienikastike
kanttarellejä tai herkkusieniä tai suolattuja metsäsieniä
voita kuullottamiseen
sipulia hienonnettuna
1 ½ rkl vehnäjauhoja
valkopippuria myllystä
aromatmaustetta
n.1dl kermaa
maitoa
suolaa
- Viipaloi herkkusienet.
- Hienonna sipuli.
- Laita pilkotut sienet teflon kattilaan jossa on noin 1 1/2 rkl voita. Kääntele sieniä jonkun aikaan kattilassa. Älä ruskista.
- Lisää valkopippuria myllystä.
- Lisää joukkoon sipulit ja kuullota niitä hiukan.
- Lisää jauhot ja anna niiden hiukan tekeytyä. Älä ruskista tai anna palaa.
- Kaada hiljalleen kermaa joukkoon ja sekoita koko ajan. Vaihda kerma maitoon ja lisää kunnes seos on sopivan paksuista.
- Lisää aromatmaustetta ja hivenen suolaa.
Tarjoa salaatin, tomaatin, kurkun, paprikan ja persikkalohkojen kanssa.
Tässä kuvat lisukkeista:
Viipaloi persikat ja laita hyvissä ajoin jääkaappiin viilentymään ennen ruokailua!