Juustoiset kaurapuurosämpylät

 

2 dl maitoa

n. 3 dl kaurapuuroa

1 pss kuivahiivaa

n.11-12 dl hiivaleipäjauhoja ja vehnäjauhoja

2 tl suolaa

2 tl sokeria

öljyä

auringonkukansiemeniä

pellavansiemeniä

juustoraastetta

 

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja kaada kulhoon. Lisää kaurapuuron "jämät". Sekoita hiiva nesteen joukkoon ja sekoita vispilällä tai puulastalla tasaiseksi. Vatkaa joukkoon sokeri, suola, juustoraaste, siemenet ja jauhoja sekä lopuksi öljy. Peitä astia liinalla. Anna taikinan juuren kohota lämpimässä paikassa.

 

Leivo taikinasta sämpylöitä. Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa. Tarkista sormella kevyesti painaen ovatko sämpylät tarpeeksi kohonneet.

 

Voitelin sämpylät tällä kertaa vedellä, että pinnasta tuli rapea. Ripottelin pinnalle vielä juustoraastetta. Paista 225 asteessa uunin keskiosassa n. 10 min.