Ohje Jamie Oliverin Jamie Italiassa-kirjasta. Nappasin ohjeen A’la Make-blogista!
Pasta al forno con pomodori e mozzarella
tilkka öljyä
1 sipuli hienonnettuna
muutama valkosipulin kynsi murskattuna tai valkosipulirouhetta
tuoretta chiliä hienonnettuna tai chilijauhetta
3 tlk kokonaisia tomaatteja tomaattimehussa
1 dl vettä
suolaa ja mustapippuria
tuoretta tai kuivattua basilikaa
400 g pastaa
150-200 g parmesan-juustoraastetta
3 palloa mozzarellaa
Kuullota sipuleita öljytilkassa n. 10 min. Lisää tomaatit, chili ja vesi. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja anna hautua miedolla lämmöllä n. 20 min. Soseuta kastike sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa ja mausta. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja sekoita sen joukkoon puolet tomaattikastikkeesta ja kolmasosa juustoraasteesta. Levitä voideltuun uunivuokaan vähän pastaa, tomaattikastiketta, juustoraastetta ja yksi mozzarella viipaleina. Toista kerroksia kunnes kaikki aineet on käytetty. Levitä pinnalle reilu kerros juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 15 min, kunnes ruoan pinta on kullanruskea ja kupliva.