Kevyt kasvislasagne

 

12 kpl Lasagnelevyjä

 

Kasviskastike:

 

1 prk tomaattimurskaa

4 isoa porkkanaa

1 pieni kesäkurpitsa

1 pkt tuoreita herkkusieniä

1 kasvisliemikuutio

soijaa

worcestershire saucea (HUOM! Sisältää anjovista eli ei käy kasvissyöjille, jotka eivät syö myöskään kalaa)

suolaa

rouhittua mustapippuria

valkopippuria

paprikajauhetta

oreganoa

basilikaa

2 rkl tomaattisosetta

 

Pinaattivalkokastike:

 

1 pss pakastepinaattia

½ dl vehnäjauhoja

8 dl maitoa

suolaa

valkopippuria

muskottipähkinää

 

Kasviskastike: Pilko kasvikset pieneksi. Kuullota niitä öljytilkassa. Lisää soijaa, worcestershire saucea, tomaattimurska, kasvisliemikuutio, mausteet ja tomaattisose. Anna hautua kannen alla n. 15 min.

 

Pinaattivalkokastike: Mittaa maito kattilaan. Lisää joukkoon pinaatti ja mausteet. Anna kiehahtaa ja lisää vesitilkkaan sekoitettu vehnäjauho koko ajan hyvin sekoittaen. Anna kiehahtaa hetki, että vehnäjauhot kypsyvät.  

 

Aseta uunivuoan pohjalle lasagnelevyjä. Levitä sen päälle kasviskastiketta ja hieman kastiketta. Aseta levyjä ja levitä sen päälle valkokastiketta. Lado kerroksittain lasagnelevyjä ja kastikkeita.

Kypsennä 175c uunissa 1h.