Kevyt kasvislasagne
12 kpl Lasagnelevyjä
Kasviskastike:
1 prk tomaattimurskaa
4 isoa porkkanaa
1 pieni kesäkurpitsa
1 pkt tuoreita herkkusieniä
1 kasvisliemikuutio
soijaa
worcestershire saucea (HUOM! Sisältää anjovista eli ei käy kasvissyöjille, jotka eivät syö myöskään kalaa)
suolaa
rouhittua mustapippuria
valkopippuria
paprikajauhetta
oreganoa
basilikaa
2 rkl tomaattisosetta
Pinaattivalkokastike:
1 pss pakastepinaattia
½ dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
suolaa
valkopippuria
muskottipähkinää
Kasviskastike: Pilko kasvikset pieneksi. Kuullota niitä öljytilkassa. Lisää soijaa, worcestershire saucea, tomaattimurska, kasvisliemikuutio, mausteet ja tomaattisose. Anna hautua kannen alla n. 15 min.
Pinaattivalkokastike: Mittaa maito kattilaan. Lisää joukkoon pinaatti ja mausteet. Anna kiehahtaa ja lisää vesitilkkaan sekoitettu vehnäjauho koko ajan hyvin sekoittaen. Anna kiehahtaa hetki, että vehnäjauhot kypsyvät.
Aseta uunivuoan pohjalle lasagnelevyjä. Levitä sen päälle kasviskastiketta ja hieman kastiketta. Aseta levyjä ja levitä sen päälle valkokastiketta. Lado kerroksittain lasagnelevyjä ja kastikkeita.
Kypsennä 175c uunissa 1h.