Ohje Riikan ruokaohjeet-blogista. Ohjeen löydät täältä.
Broileriruukut:
1 pkt Atrian pippurimarinoituja brolerin rintafileitä (muutkin käy)
margariinia tai öljyä ruskistamiseen
porkkanaa
punaista paprikaa
sipulia
herkkusieniä
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kuohukermaa (jos haluat kevyempää niin käytä kevyttä Ruokakermaa)
noin 2-3 dl vettä
1/2 kanaliemikuutio
currya, paprikajauhetta, valkosipulijauhetta, timjamia, rosmariinia
Pinnalle: juustoraastetta
Suikaloi broilerinfileet ohuiksi suikaleiksi. Ruskista suikaleet voissa tai öljyssä, lisää suikaloidut kasvikset. Kuullota kasviksia hetki pannulla ja lisää jauhot. Sekoita hyvin ja lisää kerma sekä osa vedestä. Lisää myös liemikuutio ja mausteet, ja vettä tarpeen mukaan. Kastike saa olla melko paksua. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti ja jaa se uuninkestäviin kulhoihin. Ripottele pinnalle juustoraaste ja gratinoi ruukkuja uunissa 225 asteessa, kunnes juusto hieman ruskistuu