Kokeilin Kmsu:n Suppilovahverorisotto-ohjetta. 

 

 

Tässä Kmsu:n ohjeet (ja suluissa muutokseni)

 

Suppilovahverorisotto

 

1 sipuli silputtuna (käytin punasipulia)
valkosipulin kynsiä maun mukaan silputtuna
3 dl risottoriisiä (käytin tavallista)
6 dl vettä
kuivattuja suppilovahveroita maun mukaan
1 kasvisliemikuutio
maissihernepaprikaseosta (käytin herne-maissi-porkkanaa sekä ½ suippopaprikan ja ½ kesäkurpitsan)
yrttisuolaa
basilikaa
(1/2-1 dl ruokakermaa)

Kuullota silputut sipulit öljyssä pehmeiksi. Lisää riisi ja kuullota sitä hetki. Kaada joukkoon vesi ja lisää suppilovahverot ja kasvisliemikuutio. Keitä miedolla lämmöllä. Lisää vettä tarvittaessa, jos vesi haihtuu liikaa eikä riisi tunnu kypsältä. Loppuvaiheessa lisää sekaan maissihernepaprika, yrttisuola ja basilika. (Lopuksi voi lisätä lorauksen ruokakermaa, jos haluaa risotosta täyteläisempää ja mehevämpää.)