Tämä ohje on Me-lehden ruokakirjasta napattu. Tätä ruokaa on tehnyt ainakin Vilijaana ja Miksu 

Minä kun en käytä valmiskastikkeita, niin kastikkeen tein itse.

 

 

Hollantilainen tonnikalavuoka

 

6 dl vettä

1 kalaliemikuutio

3 dl pitkäjyväistä riisiä

 

Kastike:


2 pussia (à 19 g/Knorr) hollandaisekastikeaineksia TAI itsetehtyä kastiketta, jota minä tein (ohje alempana)
3 dl vettä
40 g voita tai margariinia tai tuorejuustoa
2 prk tonnikalaa vedessä
1 ruukku tilliä
1 dl juustoraastetta

Keitä riisi kypsäksi kalaliemessä.

Valmista kastike sillä aikaa kun riisi kiehuu. Kaada kastikeainekset ja vesi kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljaa kuplien 2 minuutta ja vatkaa rasva tai tuorejuusto joukkoon.

Sekoita riisi, tonnikala ja tilli. Laita seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele juustoraaste päälle. Valuta kastike pinnalle. Paista uunissa 200 asteessa 25–30 minuuttia.

 

JOS TEET KASTIKKEEN ITSE:

 

Hollandaise-kastike:

 

(Kastikkeen tein kaksinkertaisena, ohje on yhteen satsiin kastiketta)

 

3 kpl kananmunan keltuaisia

3 rkl vettä

ripaus suolaa

ripaus valkopippuria

½ sitruunan mehu

200 g margariinia (en käyttänyt kuin 50g…)

 

Laita paksupohjaiseen kattilaan vesi, keltuaiset, suola ja pippuri. Vatkaa hetki, kunnes ainekset ovat täysin sekoittuneet ja seos on vaaleaa. Laita kattila liedelle miedolle lämmölle ja vatkaa 3 minuutin ajan tai kunnes seos on paksua. Huom! Hellan tulee olla miedolla lämmöllä ettei munat "kypsy" liikaa! Ota kattila pois liedeltä ja lisää margariinia nokare kerrallaan, kunnes se sakenee. Lisää kastikkeeseen sitruunamehu ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.