Italiansalaatti

 

 

3 dl porkkanoita

3 dl suolakurkkuja

3 dl spagettia

400g Balkanin-juhlamakkaraa

1 1/2 pussia pakasteherneitä (mieluummin pieniä)

pala purjoa (vaaksan mittainen)

 

kastike:

 2 tuubia kevytmajoneesia

1/2 l-kuohukermaa

 

 

  • Pilko porkkanat pieniksi kuutioiksi ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi(ei liian). Lisää joukkoon nokare voita. Jäähdytä.

  • Pilko herkkukurkut pieniksi kuutioiksi.

  • Keitä spagetti runsaassa vedessä johon lisätty suola ja loraus öljyä. Jäähdytä ja pilko pieniksi.

  • Pilko makkara pieniksi kuutioiksi.

  • Kuumenna herneet suolalla ja voinokareella maustetussa pienessä määrässä vettä. Jäähdytä.

  • Silppua purjo pieneksi silpuksi.

  • Sekoita kaikki ainekset keskenään.

 

 

Kastike:

Purista 1 tuubi majoneesia ja kaada vähitellen kuohukermaa joukkoon sekoittaen lusikalla. Kermaa laitetaan n. 2 dl tai kunnes seos on sopivan paksuista.

 

Ota salaattia tarjoiluastiaan ja lisää siihen kastiketta, niin että se on sopivan kosteata.

 

Vinkki! Tee salaattia vain sen verran kun arvelet sitä menevän yhdellä kertaa.