Ohje on Kaarina Roinisen kirjasta Kaarinan parhaat leivonnaiset. Tämä on tehty kaksinkertaisena eli pellille. Ohje kuitenkin piirakkavuokaan.

Helppo omenapiirakka

Ainekset:

1 muna
1 dl sokeria
1 dl sulatettua tai juoksevaa margariinia tai voita
1 dl piimää
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl hienonnettua kardemummaa

Täyte:

4-5 hapahkoa omenaa
1-2 rkl vaaleaa siirappia
1 rkl sokeria
kanelia

Leikkaa omenat ohuehkoiksi lohkoiksi. Sekoita muna ja sokeri esimerkiksi puuhaarukalla.
Lisää rasvasula sekä piimä ja sekoita tasaiseksi. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Lado päälle omenalohkot aloittaen vuoan reunasta keskustaa kohden. Valuta siirappi ohuena nauhana omenien päälle ja ripottele pinnalle vielä sokeria ja kanelia. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25 minuuttia.

Pellillistä täytyy pitää n.40 minuuttia.


422580.jpg