Ohje Vilijaanalta, kiitokset Viltsulle ohjeesta!

 

 

Tässä Vilijaanan ohje suoraan kopsattuna, suluissa minun muutokseni.

 

 

Rahkapullat

 

3 dl maitoa
pala hiivaa (käytin 1 ½ pss kuivahiivaa)
1 dl sokeria (laitoin 1½ dl)
ripaus suolaa
2 rkl kardemummaa
1 muna
100 g sulatettua margariinia (laitoin 150 g)
vehnäjauhoja

Lämmitä maito ja liuota hiiva siihen. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja muna. Sekoita hyvin. Lisäile vehnäjauhoja hyvin sekoittaen ja sulatettu margariini. Alusta taikina jauhoilla, kulhon reunoista ja käsistä hyvin irtoavaksi taikinaksi. Kohota lämpimässä paikassa. Leivo pyöreitä pullia ja kohota uudestaan. Paina lasin pohjalla pulliin syvennys ja täytä ne täytteellä. Paista 200 asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi.

TÄYTE:
1 prk maitorahkaa
rusinoita (en käyttänyt)
sitruunamehua
vaniljasokeria
1 muna

Sekoita aineet keskenään. Nosta täytettä pullien koloihin ja laita päälle viipale/pala persikkaa.