Ohje on avomiehen äidiltä.

 

 

Porsaankyljykset

 

 

3-4 kpl porsaankyljyksiä (mielellään pienellä luulla ja enintään 11/2 cm paksuisia)

voita tai oivariiniä paistamiseen

 

Maustamiseen:

valkopippuria (myllystä)

mustapippurirouhetta

paprikajauhetta

Knorrin Aromat maustesekoitusta

hivenen suolaa

 

Kastike:

n.3 rkl karkeita vehnäjauhoja

kyljystenkastikeliemi tarvittaessa siilattuna sekä paistinpannun huuhteluvesi

1 lihaliemikuutio (Knorr)

soijaa

suolaa (tarkista maku tarvitaanko)

hyppysellinen hienoasokeria

(kuohukermaa)

 

Ota kyljykset huoneen lämpöön vähintään 1/2 tuntia ennen paistamista.

Laita voita teflon pannulle ja kun voi lakkaa kuohumasta laita kyljykset pannulle.

Alenna lieden lämpö 4:seen. Anna kyljysten ruskistua niin kauan kunnes veri alkaa nousta luun vierestä lihan pinnalle (3-5min). Mausta kyljykset; valkopippurilla, mustapippurirouheella, paprikajauheella, Aromat-mausteella ja suolalla. Tämän jälkeen käännä kyljykset ja paista toiselta puolelta. Kun kyljykset ovat kypsät, mausta jälleen.

Ota kyljykset pois pannulta johonkin astiaan, vaikkapa syvälle lautaselle.

 

Jos pannulle jäänyt rasva ei ole kovin palanutta, lisää hieman voita ja laita jauhot pannuun ruskistumaan koko ajan hämmentäen muovisella vispilällä, lieden lämpö 5:lla. (Muuten puhdista pannu, lisäämällä siihen kuumaa vettä ja valuta neste siivilän läpi astiaan myöhempää käyttöä varten, nyt joudut käyttämään hieman enemmän rasvaa puhtaalle pannulle jauhojen ruskistamiseen.)

Kun jauhot alkavat ruskistua (älä laske liian tummiksi/"mustiksi"), niin kaada ensin pannulle jauhojen päälle, talteen otettu kyljysten paistiliemi ja sekoita koko ajan nopeatahtisesti vispilällä seosta, lisää kiehuvaa vettä vähitellen samanaikaisesti voimakkaasti sekoittaen, jotta kastike ei paakkuunnu. Kun kastike alkaa olla sopivan paksuista lisää lihaliemikuutio ja lorauta hivenen soijaa joukkoon. Laita kyljykset pannulle ja niistä valunut neste.

 

Anna hautua kannen alla jonkun aikaa jolloin kyljyksistä lähtee maku kastikkeeseen. Tarkista kastikkeen maku, lisää tarvittaessa suolaa, valkopippuria ja hyppysellinen sokeria. Lorauta ennen tarjolle panoa kermaa joukkoon.