Ohje on Köyhien ritarien, mutta alla ohje miten minä tein.

 

 

Kanakorma

 

4 kpl kanan rintafileitä

öljyä

1 tl sinapinsiemeniä

1 tl korianteria jauhettuna

½ tl juustokuminaa

2 laakerinlehteä

1 tl kardemummaa

2 tl currya

2 tl vahvaa chilijauhetta, jos haluat lisää potkua

1 tl garam masalaa

1 tl suolaa

5 valkosipulinkynttä pieneksi silputtuna

2 sipulia

1 rkl inkivääritahnaa

1 tlk (400g) kuorittuja kokonaisia tomaatteja

2 dl kookosmaitoa

1 rkl sitruunan mehua

 

 

Laikkaa rintafileet isoiksi suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Silppua sipuli, valkosipuli ja ota kaikki mausteet valmiiksi esille. Kuumenna 2 rkl öljyä isossa wokissa tai paistinpannussa, laita kuivat mausteet öljyyn ja freesaa hetken. Kun mausteiden aromit tulevat esiin, lisää kana ja ruskista kanapaloja hetki. Lisää sipuli, inkivääritahna sekä valkosipuli ja jatka pehmennystä. Lisää sekaan vielä tomaatit sekä kookosmaito ja anna porista miedolla lämmöllä (mitä kauemmin annat porista, sen maukkaampaa ruoasta tulee, itse annoin muhia lähemmäs tunnin). Maista suola ja lisää tarvittaessa.

 

Tarjoa riisin, punasipuli-raitakastikkeen ja mangochutneyn kanssa. (Mangochutney oli kaupan valmista, seuraavalla kerralla teen taatusti itse!)

 

Punasipuli-raitakastike

 

1 prk Arla Ingmannin luonto rasvatonta, maustamatonta jogurttia

1 punasipuli pienen pieneksi pilkottuna

ripaus suolaa ja sokeria

muutama kierros mustapippuria myllystä

2 tl kuivattua minttua

1 tl sitruunapippuria

 

Sekoita kaikki aineet keskenään ja kastikkeen tekeytyä ainakin muutama tunti jääkaapissa.