Ohje Pirkalta.
Rahkapiirakka
Noin 32 palaa
Pohja
250 g leivontamargariinia tai voita
8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vanilliinisokeria
PUOLEEN TAIKINASTA
2 dl piimää
2 kananmunaa
RAHKATÄYTE
1-2 sitruunaa (2 ½ rkl kuorta ja 1 dl mehua) (yksi normaalikokoinen sitruuna ei riitä)
2 prk (á 250 g) rahkaa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1. Valmista ensin rahkatäyte. Kuori hyvin pesty sitruuna (itse liotin sitruunaa vedessä noin puoli tuntia ja sen jälkeen vielä harjasin sen hyvin) ohuelti kuorimaveitsellä. Hienonna suikaleet veitsellä (itse raastoin kuoren raastinraudalla ohuelti, ettei valkoista osaa tulisi mukaan). Purista sitruunasta mehu. Sekoita rahkan joukkoon sitruunankuori, -mehu, munat ja sokeri.
2. Sulata pohjan rasva ja anna jäähtyä.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon rasva.
4. Jaa pohjataikina kahteen eri kulhoon. Sekoita toiseen puoleen taikinasta piimä ja munat (mielestäni pohjaosaan voisi laittaa hieman enemmän kuin puolet). Levitä piimätaikina uunipannulle leivinpaperin päälle (itse laitoin taikinan paistopelille). Levitä rahkaseos pohjan päälle. Ripottele pinnalle muruseostaikina. Kypsennä 200-asteisen uunin alaosassa noin 25 minuuttia.