Kurpitsansiemensämpylät muffinssivuoassa
Taikinan juuri:
2½ dl vettä
½ pss kuivahiivaa
1 tl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
Lisäksi tarvitaan:
1 tl suolaa
n.3 dl hiivaleipäjauhoja
2 rkl öljyä
kurpitsansiemeniä
Voiteluun:
1 kananmuna
Pinnalle:
kurpitsansiemeniä
Valmistus:
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja kaada kulhoon. Sekoita hiiva nesteen joukkoon ja sekoita vispilällä tai puulastalla tasaiseksi. Vatkaa joukkoon sokeri ja vehnäjauhot (3 dl). Peitä astia liinalla. Anna taikinan juuren kohota lämpimässä paikassa n. 10 minuuttia.
Lisää taikinaan suola, siemenet ja osa jauhoista vispilällä/puulastalla vatkaten. Jatka jauhojen lisäämistä ja alusta samalla toisella kädellä. Lisää lopuksi öljy ja jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kulhosta ja kädestä. Leivo taikinasta sämpylöitä. Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa. Tarkista sormella kevyesti painaen ovatko sämpylät tarpeeksi kohonneet.
Voitele sämpylät kananmunalla ja ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä.