Spagettikastike:
800g jauhelihaa (voi laittaa myös 1kg jos haluaa tehdä isomman satsin)
1 sipuli
1 prk tomaattimurskaa
valkosipulia maun mukaan (laitan yhdem kokonaisen yksikyntisen valkosipulin)
2 lihaliemikuutiota
loraus ketsuppia
sokeria oman maun mukaan (laitan ehkä 1-2rkl eli melko paljon)
n.200-300g juuriselleriä
n.200-300g porkkanaa
(suolaa)
mustapippuria
oreganoa
basilikaa
Laita tomaattimurska, pilkottu valkosipuli, lihaliemikuutiot, loraus ketsuppia ja sokeri pataan hautumaan.
Raasta porkkana ja juuriselleri hienoksi raasteeksi. Lisää porkkana- ja juuriselleriraaste pataan.
Pilko sipuli. Ruskista jauheliha, lisää suola ja mustapippuri. Ruskista sipulit. Lisää jauheliha ja sipuli pataan.
Anna porista rauhassa n. 2 h. Lisää lopussa oregano ja basilika ja anna hautua vielä hetki.
Lisää tarvittaessa nestettä.
Tarjoa spagetin ja salaatin kera.
Ripottele pinnalle parmesanjuustoa!