Spagettikastike:

 

800g jauhelihaa (voi laittaa myös 1kg jos haluaa tehdä isomman satsin)

1 sipuli

1 prk tomaattimurskaa

valkosipulia maun mukaan (laitan yhdem kokonaisen yksikyntisen valkosipulin)

2 lihaliemikuutiota

loraus ketsuppia

sokeria oman maun mukaan (laitan ehkä 1-2rkl eli melko paljon)

n.200-300g juuriselleriä

n.200-300g porkkanaa

(suolaa)

mustapippuria

oreganoa

basilikaa

 

 

 

 

Laita tomaattimurska, pilkottu valkosipuli, lihaliemikuutiot, loraus ketsuppia ja sokeri pataan hautumaan.

 

Raasta porkkana ja juuriselleri hienoksi raasteeksi. Lisää porkkana- ja juuriselleriraaste pataan.

 

Pilko sipuli. Ruskista jauheliha, lisää suola ja mustapippuri. Ruskista sipulit. Lisää jauheliha ja sipuli pataan.

 

Anna porista rauhassa n. 2 h. Lisää lopussa oregano ja basilika ja anna hautua vielä hetki.

Lisää tarvittaessa nestettä.

 

Tarjoa spagetin ja salaatin kera.

Ripottele pinnalle parmesanjuustoa!