Ohje on Yhteishyvä-lehdestä (02/05).

 

Ranskalainen lihapata

600 g naudan paistia

2 rkl vehnäjauhoja

1 rkl margariinia

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

2 tl öljyä

2 porkkanaa

1 prk (200/115 g) kokonaisia säilykeherkkusieniä

1 dl hillosipuleita

1 prk (400 g) yrttitomaattimurskaa

3 dl punaviiniä

3 dl vettä

1 lihaliemikuutio

0,5 tl suolaa

0,5 tl rouhittua mustapippuria

1 tl timjamia

 

Leikkaa paisti reilun kokoisiksi kuutioiksi. Kääntele lihat jauhoissa ja ruskista kahdessa erässä pannulla. Siirrä ruskistuneet lihapalat pataan. Puhdista pannu välillä ja ruskista sipulilohkot sekä hienonnettu valkosipulikynsi öljyssä. Sekoita ne lihapalojen joukkoon. Paloittele kuoritut porkkanat ja kääntele ne valutettujen herkkusienien ja hillosipuleiden kanssa myös pannulla kauniin ruskeiksi ja kaada pataan. Lisää pataan tomaattimurska, punaviini, vesi, liemikuutio sekä mausteet. Hauduta pataa uunissa 150 asteessa 1 1/2–2 tunnin ajan.

 

Tarjoile perunoiden tai riisin sekä tuoreen patongin ja salaatin kanssa.