Tikon ohjeella mannasämpylöitä.

 

Tässä vielä Tikon ohje (ja suluissa minun muokkaukset):

Mannasämpylät 

noin 1/2 litraa valmista mannapuuroa

vettä ohentamiseen (käytin maitoa)

1/2 (25g) palaa hiivaa (käytin 1 pss kuivahiivaa)

vehnäjauhoja

1-2 rkl ruokaöljyä

(lisäksi laitoin pellavan.- ja auringonkukansiemeniä)

Jos puuro on todella jäykkää, ohenna sitä vedellä. Lämmitä puuro kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon ihan pieninä murusina. Anna hiivan sulaa kunnolla puuroon. Lisää jauhoja, kunnes taikina on sopivan kiinteää. Lisää lopuksi vähän ruokaöljyä ja jätä kohoamaan noin tunniksi. Kun taikina on kohonnut, leivo siitä sämpylöitä pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota vielä noin 30 minuuttia, ja voitele vedellä (minä voitelin maidolla). Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.