Tämä ohje on Keith Floydin kirjasta Floyd Välimerellä 

 

 

 

 

 

 

Kananpoikaa sitruunan ja (rusinoiden) kera

 

-1 kananpoika (käytin 3 kpl rintafileitä luineen ja 3 kpl koipireisipalaa)

-oliiviöljyä

-4 suurta valkosipulin kynttä hienoksi murskattuna (käytin 2 yksikyntistä)

-n. ½ pulloa valkoviiniä

-n. 5 dl valmista tomaattikastiketta (käytin 1½ prk paseerattua tomaattia)

-4 sitruunaa puolikkaiksi leikattuna, siemenet poistettuna ja erittäin ohuiksi viipaloituna (käytin 2 sitruunaa)

-1 kanelitanko

-n. 225 g rusinoita, korintteja tai sulttaanirusinoita (jätettiin pois kokonaan)

-1 timjaminoksa (käytin n. 2 tl kuivattua)

-4-5 kokonaista mausteneilikkaa

-merisuolaa ja mustapippuria (käytin pansuolaa)

 

Paloittele kana luineen päivineen helposti käsiteltäviin osiin. Kuumenna hieman oliiviöljyä pannussa, ruskista kananpalat molemmilta puolilta kullanruskeiksi, lisää sitten sipulit ja valkosipuli ja ruskista ne hyvin. Kaada sitten pannuun viiniä, niin että se peittää kanan puoliksi ja anna sen kiehua reippaasti. Kun sen määrä on vähentynyt, lisää tomaattikastiketta niin, että kana peittyy. Jatka kypsentämistä muutama minuutti, lisää sitten sitruunat, kaneli, rusinat, mausteneilikat, suola ja mustapippuri. Hämmennä ruokaa ja anna sen kiehua hiljalleen, kunnes kana on pehmeää ja tomaattikastike on tuoksuvaa, mausteista ja voimakkaan sitruunaista.