Pizzapohja ilman kohtusta (durumvehnäjauhoista)

 

2 dl vettä

2 tl kuivahiivaa

durumvehnäjauhoja (en mitannut, laitoin mutu-tuntumalla, mutta veikkaisin, että n. 5-6 dl)

2 rkl öljyä

ripaus suolaa

 

Liota hiiva lämpimään veteen. Lisää suola. Lisää jauhoja pikkuhiljaa hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi öljy. (Jos haluat, pohjaa voi kohottaa 30 min.) Levitä pohja jauhotetuin tai kostutetuin käsin pellille.

 

Tomaattikastike: Kastikkeen tein tällä kertaa tomaattimurskasta, valkosipulista, tuoreesta basilikasta, mustapippurista, suolasta, sokerista, kuivatusta oreganosta ja lorauksesta ketsuppia. Annoin kastikkeen kiehua hiljalleen hellalla ja lopuksi soseutin sauvasekoittimella.

 

Täytteet: savukinkkusuikaleita, pepperonimakkaraa, ananasta, tuoreita herkkusieniä, katkarapuja, tomaattia, pizzamaustetta ja extratuplajuustoraaste >D