Lanttulaatikko<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

1159774.jpg

 

Lanttulaatikko (Valio)

 

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2 kg lanttuja (kuorimattomia) kuori ja paloittele

n.5 dl vettä

1 tl suolaa

ripaus sokeria

 

2 dl kuohukermaa

2 tuoretta paahtoleipäviipaletta (poista reunat) pieniksi silputtuna

 

1/2 munaa

1 dl (vajaa) siirappia

hivenen muskottipähkinää (alle1/4 tl)

1/4 tl inkivääriä

1/4 tl valkopippuria

ripaus maustepippuria

ripaus kanelia

1 1/2 tl suolaa

voinokare survokseen

 

1         Kuori lantut ja paloittele pieniksi paloiksi.

2         Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.

3         Kaada keitin liemi lantuista kulhoon ja ota se talteen.

4         Soseuta lantut sauvasekoittimella tasaiseksi.

5         Lisää joukkoon kerma-paahtoleipämössö, muna, siirappi, voinokare sekä mausteet. Varo liikaa maustamista. Etenkin muskottipähkinän maku voimistuu kypsennyksen akana.

6         Tee pintaan lusikalla kuvioita.

7         Ripottele pinnalla korppujauhoja ja muutama voinokare.

8         Paista hyvin voidellussa uunivuoassa 150 asteessa noin 2 tuntia.