Lanttulaatikko<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Lanttulaatikko (Valio)
<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2 kg lanttuja (kuorimattomia) kuori ja paloittele
n.5 dl vettä
1 tl suolaa
ripaus sokeria
2 dl kuohukermaa
2 tuoretta paahtoleipäviipaletta (poista reunat) pieniksi silputtuna
1/2 munaa
1 dl (vajaa) siirappia
hivenen muskottipähkinää (alle1/4 tl)
1/4 tl inkivääriä
1/4 tl valkopippuria
ripaus maustepippuria
ripaus kanelia
1 1/2 tl suolaa
voinokare survokseen
1 Kuori lantut ja paloittele pieniksi paloiksi.
2 Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
3 Kaada keitin liemi lantuista kulhoon ja ota se talteen.
4 Soseuta lantut sauvasekoittimella tasaiseksi.
5 Lisää joukkoon kerma-paahtoleipämössö, muna, siirappi, voinokare sekä mausteet. Varo liikaa maustamista. Etenkin muskottipähkinän maku voimistuu kypsennyksen akana.
6 Tee pintaan lusikalla kuvioita.
7 Ripottele pinnalla korppujauhoja ja muutama voinokare.
8 Paista hyvin voidellussa uunivuoassa 150 asteessa noin 2 tuntia.