Nasuttajan ohje rukiisista patongeista.

 

 

 

Ruispatongit

 

5 dl vettä

1 pss kuivahiivaa

2 tl suolaa

2 rkl sokeria

4 dl ruisjauhoja

n. 8 dl vehnäjauhoja

4 rkl öljyä

 

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva nesteen joukkoon ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Lisää suola, sokeri ja ruisjauhot ja sekoita. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja vaivaa taikinaa käsin. Anna taikinan kohota 30 minuuttia lämpimässä paikassa.

Jaa taikina kolmeen osaan ja kaulitse ohut suorakaiteen muotoinen levy. Rullaa pitkältä sivulta ja laita pellille saumapuoli alaspäin.  Kohota ja voitele vedellä. Vedä veitsellä viiltoja. Paista 225 asteisessa uunissa n. 12 min.