Lasagne

 

9-12 lasagnelevyä

 

Jauhelihakastike:

 

2-3        sipulia

4-6        valkosipulin kynttä

              ruokaöljyä

400 g     jauhelihaa

              soijaa

              rouhittua mustapippuria

1-2 tl     paprikajauhetta

              oreganoa

1 prk      tomaattimurskaa

              lihaliemikuutio

1 rkl       tomaattisosetta

 

Juustokastike:

 

50 g        voita

½ dl        vehnäjauhoja

8 dl         maitoa

               valkopippuria

               muskottipähkinää

n.250-300g juustoraastetta

 

vuoan voitelemiseen: öljyä

 

Jauhelihakastike: Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit öljyssä. Lisää soijaa, tomaattimurska, lihaliemikuutio, mausteet ja tomaattisose. Anna hautua kannen alla n. 15 min.

 

Juustokastike: Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja kiehauta. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Kypsennä samalla sekoittaen, mausta sekä lisää lopuksi juustoraaste.

 

Aseta uunivuoan pohjalle lasagnelevyjä. Levitä sen päälle jauhelihakastiketta ja hieman juustokastiketta. Aseta levyjä ja levitä sen päälle valkokastiketta. Lado kerroksittain lasagnelevyjä ja kastikkeita. Ripottele lopuksi pinnalle juustoraaste.

 

Kypsennä 175c uunissa 1h.