Tämä on tehty samalla ohjeella kuin Karjalanpaisti. Takuuvarmaa ja hyvää ruokaa!

 

 

Hirvenpaisti

 

600 g hirven paistia

1 kg luutonta porsaankinkkua

(n. 5 kpl porsaan kylkiviipaletta pataan päällimmäiseksi) jätin jälleen pois

1 sipuli lohkoina (laitoin kaksi)

10–15  kokonaista maustepippuria

4 kokonaista valkopippuria

2-3 laakerinlehteä (laitoin 4 pientä)

1 1/2 dl vettä keitettynä

1/2-1 lihaliemikuutio muserrettuna

1 1/2 tl hienonnettua merisuolaa (käytin pansuolaa)

 

Leikkaa lihat suurehkoiksi kuutioiksi (4 x 3 cm).

 

Lado ensin uuninkestävän liekkipadan pohjalle hirvenlihakuutiot, lohkottu sipuli, ja mausteet (ei suolaa tässä vaiheessa). Seuraavaksi laitetaan porsaankinkkukuutiot (ja päällimmäiseksi kylkiviipaleet, joista rasva sulaa kypsymisen aikana makua antamaan paistille). Lisää suola ja kaada kuuma neste lihojen päälle. (neste ei saa peittää lihoja).

 

Nosta pata aluksi kuumaan, 250 asteiseen uuniin noin 45 minuutiksi, jotta lihakuutiot ruskettuvat hieman. Käännä ruskistuneet lihakuutiot (ja lisää jokunen nokare voita lihojen päälle). Tarkista nestemäärä.

 

Alenna lämpötila 150 asteeseen ja laita kansi padan päälle ja anna lihojen hautua pari tuntia.(tarkista liemen maku).  Karjalanpaisti on valmis kun lihan ovat mureita.

 

Lihoja ei pidä kypsennyksen aikana sekoitella, jotta liemi säilyy aivan kirkkaana.

 

 

Tällä kertaa lisukkeina keitettyä perunaa, porkkanaa, herneitä. salaattia, kurkkua sekä tomaattia.