1989919.jpg

 

Pinaatti-ruislesesämpylät<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />5 dl maitoa

1 pss kuivahiivaa

2 tl suolaa

2 tl sokeria

½ pss pakastepinaattia sulatettuna (olisi saanut olla koko pussillinen...)

2 dl ruisleseitä

1 dl pellavansiemeniä

n. 12 dl sämpyläjauhoja

4 rkl öljyä

 

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja kaada kulhoon. Sekoita hiiva nesteen joukkoon ja sekoita vispilällä tai puulastalla tasaiseksi. Vatkaa joukkoon sokeri, suola, pinaatti, ruisleseet, pellavansiemenet ja jauhot. Lisää lopuksi öljy ja jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kulhosta ja kädestä.  Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia.

 

Leivo taikinasta sämpylöitä. Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa vielä 30 minuuttia. Tarkista sormella kevyesti painaen ovatko sämpylät tarpeeksi kohonneet.