Porkkanalaatikko<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Porkkanalaatikko (Valio)
<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1 kg kuorittuja porkkanoita
5 dl vettä
1 tl suolaa
1 1/2 dl puuroriisiä
1 prk (2 dl) kuohukermaa
1 dl täysmaitoa
1/2 munaa
½ tl suolaa
1/2 dl siirappia
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl muskottipähkinää
- Keitä paloitellut porkkanat puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä siten, että vesimäärä juuri ja juuri peittää porkkanat.
- Ota keitinvesi talteen ja pane riisit siihen kiehumaan.
- Soseuta sillä välin porkkanat.
- Lisää seokseen maito, kerma, muna sekä mausteet.
- Kun porkkanoiden keitinvesi on imeytynyt riiseihin ja ne ovat kypsiä, yhdistä ne muihin aineksiin.
- Tarkista suolan määrä.
- Kaada seos n. 2 l:n vetoiseen, hyvin voideltuun uunivuokaan.
- Ripottele pinnalle korppujauhoja
- Paista 200 asteessa n. 45 minuuttia.