Kalavoileipäkakku
1 pkt vaaleaa leipää
1 pkt ruis toastia
Täyte 1:
500 g savulohta
2 prk kevyt creme fraichea
1 puntti tilliä pieneksi silputtuna
½ sitruunan mehu
Itse olisin vielä laittanut kurkkusalaattia, mutta maistiaisten jälkeen enemmistö halusi jättää sen pois täytteestä.
Täyte 2:
munavoi eli
3 munaa
n.100 g oivariinia
1 prk raejuustoa
Koristeena:
2 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 puntti ruohosipulia pieneksi silputtuna
n.200 g katkarapuja
n.100 g graavilohta (josta tein ruusukkeita)
paprikaa pieneksi pilkottuna
Poista leivistä kuoret ja leikkaa leivät sopivan muotoisiksi.
Sekoita täytteet. Kostuta leivät maidolla. Lado vuorotellen tummaa leipää ja vuorotellen vaaleaa leipää sekä täytteitä kerroksittain. Täytä kakku tällä tavalla. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin muutamaksi vuorokaudeksi. Laita paino kakun päälle.
Kuorruta kakku tuorejuustolla. Koristele reunat ruohosipulisilpulla, katkaravuilla ja graavilohiruusukkeilla.