Ohje Riikan blogista.

 

 

 

Kaneli-sokeritähdet

 

200 g margariinia

2 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

1 muna

n. 6 dl jauhoja

1 tl leivinjauhetta

½ dl kermaa

 

voiteluun: munaa

 

pinnalle: kanelia ja sokeria

 

Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi, lisää muna samalla hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita nopeasti. Lisää myös kerma ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa vähintään tunti ennen leipomista (kannattaa tehdä taikina jo edellisenä iltana jääkaappiin). Kaulitse taikina ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla tähtiä. Voitele tähden keskiosa kananmunalla ja ripottele pinnalle kaneli-sokeri-seosta. Paista pikkuleipiä 200 asteessa noin 8-10 minuuttia. Säilytä pikkuleivät tiiviissä rasiassa.