Tämän ohjeen olen saanut avomieheni äidiltä, kiitos ohjeesta!
n. 3<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" /> kg valkokaalia
<?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /><?xml:namespace prefix = w ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:word" />1½-2 dl puuroriisiä
500g paistijauhelihaa
( porkkana raastettuna)
voita
2 sipulia
2 tl meiramia
suolaa
valkopippuria
mustapippuria
hivenen jauhettua maustepippuria
2 lihaliemikuutiota
n. 6dl vettä + lihaliemikuutio
2 dl ruokakermaa tai kuohukermaa
reilu ruokalusikallinen siirappia seokseen sekaan
siirappia maun mukaan laatikon päälle valutettuna
( porsaan kylkiviipaleita)
- Viipaloi kaali pieniksi paloiksi, leikkaa kaalin kova kantaosa pois
- Leikkaa sipulit pieniksi.
- Laita voita suurehkoon teflonpinnoitteeseen kattilaan ja laita kaalisuikaleet kasariin. Lisää jonkin ajan kuluttua 1½ tl suolaa ja sipulisilppu hautumaan. Hämmennä kaaliseosta vähän väliä. Kun kaali alkaa kuullottua hiukan, niin lisää n. 4 dl lihalientä. (Jätä loppu lihaliemi talteen, tarvittaessa seoksen notkistamiseen). Huom! seokseen tulee myös kermaa.
- Lisää sekaan riisit, ja muista taas sekoittaa seosta aika ajoin. Seos saa hautua kannen alla niin kauan kunnes kaali ja riisit ovat kypsiä (n.30 minuuttia).
- Ruskista voissa jauheliha ja lisää pippurit ja 1 lihaliemi kuutio muserrettuna seokseen (kun seos on hieman kostea) ja lisää lopuksi 11/2 tl suolaa.
- Yhdistä jauheliha ja kaaliseos ja lisää loput mausteet ja kerma. Tarkista maku ja seoksen koostumus. (ettei ole liian kuivaa)
- Laita seos voideltuun uunivuokaan ja liruta ohuena rihmana siirappia päälle.
- Laatikon päälle voit laittaa kevyesti suolalla ja viispippurimausteella maustettuja porsaan kylkiviipaleita makua antamaan.
- Paista 175 asteessa n. 11/2 tuntia.
Tarjoile sokeroidun puolukkasurvoksen kanssa.