Tämä ihana ohje on "Pasta, yli 130 pastaohjetta"-kirjasta.
Tomaattikastike
penne pastaa
1 sipuli (käytin tähän puolikkaan punasipulin tavallisen sipulin lisäksi, koska tavallinen sipuli oli niin pieni)
1 valkosipulin kynsi (käytin ½ yksikyntisen...)
margariinia tai voita
1 tölkki tomaattimurskaa
1 tl suolaa
½ tl sokeria (laitoin enemmän)
½ maustemitallista cayennepippuria
lisäksi laitoin mustapippurirouhetta, oreganoa ja basilikaa, vaikka ohjeessa näitä ei olekaan.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita kattilassa rasvassa. Kaada tomaattimurska päälle. Lisää mausteet ja anna kastikeen kiehua n. 10 minuuttia.
Ripottele pinnalle parmesanjuustoraastetta!