Kauramanna-siemensämpylät

 

2½ dl vettä

½ pss hiivaa

2 dl valmista kauramannapuuroa

n. 6 dl vehnä- ja sämpyläjauhoja

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

kurpitsansiemeniä

auringonkukansiemeniä

pellavansiemeniä

2 rkl öljyä

 

 

Lämmitä vesi ja puuro kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva nesteen joukkoon ja sekoita vispilällä tai puulastalla tasaiseksi. Vatkaa joukkoon sokeri, suola, jauhot ja siemenet. Lisää lopuksi öljy ja jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kulhosta ja kädestä.  Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia.

 

Leivo taikinasta sämpylöitä ja laita ne muffinssivuokaan. Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa vielä 30 minuuttia. Tarkista sormella kevyesti painaen ovatko sämpylät tarpeeksi kohonneet.

 

Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä.