Mihannan (Kotiäidin 3K-blogista) ohje. 

 

 

 

Häränsilmä

 

300 g jauhelihaa (käytin 400 g)

öljyä paistamiseen

mausteita maun mukaan  ( käytin suolaa, valkopippuria, mustapippurirouhetta, paprikaa, maustepippuria, basilikaa, oreganoa

3-4 rkl ketsuppia

1-1½ dl ruokakermaa(käytin 1 prk Flora 4% kevyt&paksu)

1 kananmuna/ruokailija

 

itse lisäsin vielä tuoreita herkkusieniä, jotka paistoin myös pannulla.

 

Ruskista jauheliha öljytilkassa paistinpannulla. Mausta hyvin. Sekoita joukkoon ketsuppi ja ruokakerma. Kumoa seos uunivuokaan ja paista +200 asteisessa uunissa 15-20 min. Ota vuoka uunista ja tee jauhelihamössöön kuopat, joihin rikot kananmunat, yksi kullekin ruokailijalle. Ripottele munien päälle hieman suolaa ja pippuria. Jatka paistamista sen verran, että kananmuna hyytyy sopivaksi (5-10 min.) eli itseäsi miellyttäväksi.