Pohja:
25 g hiivaa
3 dl vettä
1 tl suolaa
5 dl jauhoja
loraus öljyä
Liota hiiva lämpimään veteen. Lisää suola ja jauhot ja lopuksi loraus öljyä. Anna pohjan kohota n.30 minuuttia ja levitä pellille kostutetuin käsin. HUOM! Taikina jää melko löysäksi, näin siitä tulee ohut.
Voit myös levittää taikinan kostutetuin käsin pellille ilman kohotusta, näin saat vieläkin ohuemman pohjan.
Tomaattikastike pizzalle:
1 prk tomaattimurskaa
kevätsipulia/sipulia
10 basilikan lehteä (tai kuivattua basilikaa/oreganoa)
ripaus suolaa
sokeria kitkeryyden poistamiseen
½ yksikyntinen valkosipuli
Anna kiehua 10 minuuttia. Jäähdytä ja survo sauvasekoittimella tasaiseksi.
Täytteenä oli siis
1 pss savukinkkua
1 prk herkkusieniä
1 prk ananasta pieneksi pilkottuna
200 g juustoraastetta
Sekoita pohjan ainekset ja anna kohota n. 30 min. Tai voit laittaa pohjan suoraan pellille ja levittää kostutetuin käsin. Näin saat ohuen pohjan.
Pinnalle pursotin toisen puolikkaan yksikyntisestä valkosipulista ja ripottelin vielä pizzamaustetta pinnalle ennekuin laitoin juustoraasteen päälle.