396655.jpg

 

 

Pullataikina

 

5 dl maitoa

50 g hiivaa

1 tl suolaa

200 g sokeria

200 g margariinia

1 kananmuna

2 rkl kardemummaa (laitan enemmän kuin muissa ohjeissa on, koska tykkään kardemummasta)

n.12-13 dl vehnäjauhoja

 

Lämmitä maito 40°. Lisää hiiva, suola, sokeri ja jauhettu kardemumma. Lisää puolet vehnäjauhoista ja sekoita voimakkaasti. Lisää pehmeä tai sulatettu rasva ja loput jauhot. Alusta kimmoisa taikina.

Peitä kulho ja kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja pyörittele se pulliksi.

Laita pullat leivinpaperoiduille pelleille, peitä ja kohota. Voitele kohonneet pullat kananmunalla, jonka rakenne on vispattu rikki.

Ripottele raesokeria tai mantelilastuja pinnalle. Paista uunissa 200° 12-15 minuuttia.

Pullien täyttäminen: Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi.

Halkaise jäähtyneet pullat. Laita leikkauspinnoille kermavaahtoa ja vadelmahillolla. Laita kannet päälle. Nauti hyvän kahvin tai kaakaon kanssa.