Pääruokana oli karitsan paistia, valkosipulikermaperunoita, salaattia ja punaviinikastiketta. Minttuhyytelö oli kaupasta ostettua. 

 

 

Ja jälkiruokana kevyttä pashaa.

 

 

Tässä ohjeet:

 

 

Marinadi karitsan paistille:

 

2 dl punaviiniä

1 keltasipuli hienoksi silputtuna

3 valkosipulin kynttä puristettuna

1 rkl karkeaa merisuolaa

oliiviöljyä

sitruunapippuria

maustepippuria rouhittuna

tuoretta ja kuivattua minttua

kuivattua timjamia

 

Sekoita aineet keskenään. Laita karitsa pussiin, kaada marinadi päälle. Anna marinoitua vähintään vuorokausi.

 

Paista karistan paistia aluksi n. puoli tuntia 200 asteisessa uunissa, että pinta ruskistuu. Laske lämpötila 125 asteeseen ja paista vielä 1½h.

 

 

Punaviinikastike

 

vettä

3 rkl vehnäjauhoa

vasikanfondia

soijaa

ketsuppia

maustepippuria

 

punaviiniä

 

Kiehauta vesi. Suurusta vehnäjauho-vesiseoksella. Siilaa tarvittaessa "kökkäreet" pois. Mausta ja lisää punaviini. Anna hautua hetken.

 

 

Salaatti

 

jääsalaattia

kurkkua

kirsikkatomaatteja

suippopaprikaa

kukkakaalia

retiisiä

shalottisipulia

 

koristeeksi tuoretta minttua

 

 

Valkosipulikermaperunat

 

perunoita

 

suolaa

maustepippuria

valkosipulia

kevyt ruokakermaa

 

 

Kuori ja pilko perunat. Lado perunoita vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää valkosipulia aika ajoin. Kaada lopuksi kerma päälle. Paista 200 asteisessa uunissa n. 2 h.

 

Isäni oli myös tehnyt pashan. Tämä onkin hänen "tavaramerkkinsä" pääsiäisenä :)

 

Kevyt Pasha

 

500 g maitorahkaa

2 prk kevyt kermaviiliä

2 tl vanilliinisokeria

1 rs sukatteja

½ dl rusinoita hienonnettuna

2 munaa

(½ dl mantelirouhetta) tämä piti jättää pois avomieheni allergian takia

mandariinin kuorta raastettuna

 

Sekoita kaikki aineet keskenään. Laita sideharsolla vuorattuun muottiin/siivilään. Laita paino päälle ja anna vetäytyä vuorokausi jääkaapissa. Kumoa.