Pääruokana oli karitsan paistia, valkosipulikermaperunoita, salaattia ja punaviinikastiketta. Minttuhyytelö oli kaupasta ostettua.
Ja jälkiruokana kevyttä pashaa.
Tässä ohjeet:
Marinadi karitsan paistille:
2 dl punaviiniä
1 keltasipuli hienoksi silputtuna
3 valkosipulin kynttä puristettuna
1 rkl karkeaa merisuolaa
oliiviöljyä
sitruunapippuria
maustepippuria rouhittuna
tuoretta ja kuivattua minttua
kuivattua timjamia
Sekoita aineet keskenään. Laita karitsa pussiin, kaada marinadi päälle. Anna marinoitua vähintään vuorokausi.
Paista karistan paistia aluksi n. puoli tuntia 200 asteisessa uunissa, että pinta ruskistuu. Laske lämpötila 125 asteeseen ja paista vielä 1½h.
Punaviinikastike
vettä
3 rkl vehnäjauhoa
vasikanfondia
soijaa
ketsuppia
maustepippuria
punaviiniä
Kiehauta vesi. Suurusta vehnäjauho-vesiseoksella. Siilaa tarvittaessa "kökkäreet" pois. Mausta ja lisää punaviini. Anna hautua hetken.
Salaatti
jääsalaattia
kurkkua
kirsikkatomaatteja
suippopaprikaa
kukkakaalia
retiisiä
shalottisipulia
koristeeksi tuoretta minttua
Valkosipulikermaperunat
perunoita
suolaa
maustepippuria
valkosipulia
kevyt ruokakermaa
Kuori ja pilko perunat. Lado perunoita vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää valkosipulia aika ajoin. Kaada lopuksi kerma päälle. Paista 200 asteisessa uunissa n. 2 h.
Isäni oli myös tehnyt pashan. Tämä onkin hänen "tavaramerkkinsä" pääsiäisenä :)
Kevyt Pasha
500 g maitorahkaa
2 prk kevyt kermaviiliä
2 tl vanilliinisokeria
1 rs sukatteja
½ dl rusinoita hienonnettuna
2 munaa
(½ dl mantelirouhetta) tämä piti jättää pois avomieheni allergian takia
mandariinin kuorta raastettuna
Sekoita kaikki aineet keskenään. Laita sideharsolla vuorattuun muottiin/siivilään. Laita paino päälle ja anna vetäytyä vuorokausi jääkaapissa. Kumoa.