Maksalaatikko

 

1159772.jpg

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Maksalaatikko (Valio)

 

1 1/2 dl puuroriisiä

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />5 dl vettä

1/2 tl suolaa

 

5 dl täysmaitoa

1 tl suolaa

1 muna

2 rkl voita

 

2 sipulia

3 rkl siirappia

1/2 tl valkopippuria

1/2 tl inkivääriä

1 tl meiramia

1 dl rusinoita

300 g jauhettua naudanmaksaa

 

  1. Lisää puuroriisit suolalla massutettuun kiehuvaan veteen ja keitä n.20 minuuttia.

  2. Ruskista kevyesti voissa jauhettu maksa ja hienonnettu sipuli.

  3. Lisää riisien joukkoon kaikki ainekset. Sekoita tasaiseksi, vellimäisen löysäksi seokseksi.

  4. Kaada voideltuun uunivuokaan.

  5. Tee pintaa lusikalla kuvioita ja ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama voinokare

  6. Kypsennä 200 asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia.( 150 asteessa n. 2 tuntia)