Jauheliha-kasvislasagne

 

Jauhelihakastike:

 

2-3 sipulia

½ yksikyntinen valkosipuli

300 g juurselleriä

3 porkkanaa

ruokaöljyä

500 g jauhelihaa

soijaa

rouhittua mustapippuria

1-2 tl paprikajauhetta

oreganoa

1 prk tomaattimurskaa

lihaliemikuutio

1 rkl tomaattisosetta

 

Juustokastike:

 

50 g voita

½ dl vehnäjauhoja

8 dl maitoa

valkopippuria

muskottipähkinää

200g juustoraastetta

 

vuoan voitelemiseen: öljyä

 

Jauhelihakastike: Raasta selleri ja porkkanat. Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit öljyssä. Lisää soijaa, tomaattimurska, lihaliemikuutio, porkkana, selleri mausteet ja tomaattisose. Anna hautua kannen alla n. 15 min.

 

Juustokastike: Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja kiehauta. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Kypsennä samalla sekoittaen, mausta sekä lisää lopuksi juustoraaste.

 

Aseta uunivuoan pohjalle lasagnelevyjä. Levitä sen päälle jauhelihakastiketta ja hieman juustokastiketta. Aseta levyjä ja levitä sen päälle valkokastiketta. Lado kerroksittain lasagnelevyjä ja kastikkeita. Ripottele lopuksi pinnalle juustoraaste.

 

Kypsennä 175c uunissa 1h.