Jauheliha-kasvislasagne
Jauhelihakastike:
2-3 sipulia
½ yksikyntinen valkosipuli
300 g juurselleriä
3 porkkanaa
ruokaöljyä
500 g jauhelihaa
soijaa
rouhittua mustapippuria
1-2 tl paprikajauhetta
oreganoa
1 prk tomaattimurskaa
lihaliemikuutio
1 rkl tomaattisosetta
Juustokastike:
50 g voita
½ dl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
valkopippuria
muskottipähkinää
200g juustoraastetta
vuoan voitelemiseen: öljyä
Jauhelihakastike: Raasta selleri ja porkkanat. Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit öljyssä. Lisää soijaa, tomaattimurska, lihaliemikuutio, porkkana, selleri mausteet ja tomaattisose. Anna hautua kannen alla n. 15 min.
Juustokastike: Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja kiehauta. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Kypsennä samalla sekoittaen, mausta sekä lisää lopuksi juustoraaste.
Aseta uunivuoan pohjalle lasagnelevyjä. Levitä sen päälle jauhelihakastiketta ja hieman juustokastiketta. Aseta levyjä ja levitä sen päälle valkokastiketta. Lado kerroksittain lasagnelevyjä ja kastikkeita. Ripottele lopuksi pinnalle juustoraaste.
Kypsennä 175c uunissa 1h.