Moussaka

 

perunoita

munakoisoa

 

Jauhelihakastike:

 

400g jahelihaa

sipulia (oman maun mukaan, tässä oli PALJON)

valkosipulia (oman maun mukaan)

mausteita mielen mukaan (tässä oli suolaa, mustapippuria, valkopippuria, maustepippuria ja paprikajauhetta)

vettä

vasikanfondia

soijaa

ketsuppia

 

Valkokastike:

 

maitoa

voita/margariinia

vehnäjauhoja

juustoraastetta

 

Jauhelihan ruskistuttua lorauta pannulle vähän vettä, soijaa ja vasikkafondia sekä ketsuppia ja anna vähän aikaa hautua. Kuullota mukaan paljon sipulia ja valkosipuli joukkoon hetken kuluttua. Valkosipulit lisätään pannulle vain vähäksi aikaa, ettei niistä tule kitkeriä.

 

Tee valkokastike. Laita kattilaan voita sulamaan, ripottele joukkoon vehnäjauhoja. Sekoittele jauhoja vähän aikaa, mutta älä ruskista. Lisää maito joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää juustoraastetta.

 

Lado perunat+munakoiso sekä jauheliha vuokaan ja päälle juustokastike, toinen kerros samalla tavalla ja uuniin. Paista 200 asteisessa uunissa n.1½-2h tai kunnes on kauniin ruskea päältä. (Voit myös kokeilla haarukalla perunoiden kypsyyttä).