Intialaista kanaa
1 pkt (900 g) marinoimattomia kanankoipia
Marinadi:
2 prk ruoanvalmistus jogurttia (lähikaupassa ei ollut, joten käytin maustamatonta jogurttia)
suolaa
2 tl curry powder-mausteseosta (joka sisältää: korianteria, chiliä, pippuria, suolaa, kuminaa, anista, kurkumaa, tähtianista, curryn lehtiä, kanelia, mausteneilikkaa , kardemummaa ja muskottipähkinää)
1 tl garam masalaa
1 tl chilijauhetta (intialaista, on todella HOTTIA)
1 tl korianteria jauhettuna
½ tl jeeraa
2 tl kurkumaa
Pannulle:
öljyä
2 rkl sinapin siemeniä
chilijauhetta
korianteria
garam masalaa
Lisäksi:
suolaa
sokeria
1 prk paseerattua tomaattia
4 tomaatti pieneksi pilkottuna
Pilko koivet pienemmäksi keittiösaksilla tai veitsellä. Poista nahkat irti. Laita kanapalat laakeaan vuokaan ja kaada niiden päälle jogurtti. Ripottele mausteet päälle ja sekoittele niin, että kanat ovat kauttaaltaan sekoituksessa. Anna maustua kylmässä pari tuntia.
Nosta kanat lämpimään puolisen tuntia ennen ruoan valmistusta.
Kaada pannulle öljyä. Lisää sinapin siemenet, chilijauhe, korianteri ja garam masala ja pyörittele niitä hetki. Nosta kanapalat pannulle ja ruskista molemmin puolin. Lisää marinadi joukkoon ja sekoittele. Lisää paseerattu tomaatti ja mausta suolalla sekä sokerilla. Anna hautua hiljalleen ½h. Lisää tomaatit ja anna hauta vielä vähintään tunti. Mitä kauemmin ruokaa saa hautua, sen parempaa siitä tulee. Tarjoa riisin kera.