Intialaista kanaa

 

1 pkt (900 g) marinoimattomia kanankoipia

 

Marinadi:

 

2 prk ruoanvalmistus jogurttia (lähikaupassa ei ollut, joten käytin maustamatonta jogurttia)

suolaa

2 tl curry powder-mausteseosta (joka sisältää: korianteria, chiliä, pippuria, suolaa, kuminaa, anista, kurkumaa, tähtianista, curryn lehtiä, kanelia, mausteneilikkaa , kardemummaa ja muskottipähkinää)

1 tl garam masalaa

1 tl chilijauhetta (intialaista, on todella HOTTIA)

1 tl korianteria jauhettuna

½ tl jeeraa

2 tl kurkumaa

 

Pannulle:

 

öljyä

2 rkl sinapin siemeniä

chilijauhetta

korianteria

garam masalaa

 

Lisäksi:

 

suolaa

sokeria

1 prk paseerattua tomaattia

4 tomaatti pieneksi pilkottuna

 

Pilko koivet pienemmäksi keittiösaksilla tai veitsellä. Poista nahkat irti. Laita kanapalat laakeaan vuokaan ja kaada niiden päälle jogurtti. Ripottele mausteet päälle ja sekoittele niin, että kanat ovat kauttaaltaan sekoituksessa. Anna maustua kylmässä pari tuntia.

 

Nosta kanat lämpimään puolisen tuntia ennen ruoan valmistusta.

 

Kaada pannulle öljyä. Lisää sinapin siemenet, chilijauhe, korianteri ja garam masala ja pyörittele niitä hetki. Nosta kanapalat pannulle ja ruskista molemmin puolin. Lisää marinadi joukkoon ja sekoittele. Lisää paseerattu tomaatti ja mausta suolalla sekä sokerilla. Anna hautua hiljalleen ½h. Lisää tomaatit ja anna hauta vielä vähintään tunti. Mitä kauemmin ruokaa saa hautua, sen parempaa siitä tulee. Tarjoa riisin kera.