vaniljaista mansikka-raparperipiirakkaa Viltsun ohjeella.

 

 

 

Vaniljainen mansikka-raparperipiirakka

 

POHJA:
3  dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
1/2 dl sulatettua margariinia
1 dl maitoa
1 kanamuna

Sekoita kulhossa kuivat aineet. Lisää sulatettu margariini, maito ja muna hyvin sekoittaen. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.

TÄYTE:
4  dl raparperipaloja
3 dl mansikoita
tilkka vettä
hieman sokeria
muutama kermatoffee paloiteltuna (jätin nämä pois, kun vanhempanikaan ei pidä liian makeasta)
1 pussi Blå Bandin vaniljakastiketta (valmista ohjeen mukaan)
1 muna

Keitä raparperipaloja ja mansikoita hetki vedessä. Lisää joukkoon sokeria oman maun mukaan. Jäähdytä. Kumoa raparperi-mansikkaseos piirakkapohjalle, ripottele päälle toffeepalat ja kaada päälle vaniljakastike, johon olet sekoittanut yhden munan. Paista 200 asteisessa uunissa kauniin ruskeaksi, noin 40-45 minuuttia.