Tämä on tehty äitini ohjeella.

 

 

 

 

Maksakastike

 

-n. 500 g naudanmaksaa

-mausteet maun mukaan, esim. suolaa, mustapippuria, valkopippuria, maustepippuria (ei kuitenkaan paljon, että maksan oma maku jää esiin)

-paljon sipulia, jotka ruskista kevyesti

 

Ota maksasta kalvot pois. Laita terävä veitsi lihan ja kalvon väliin, ja vedä kalvo pois maksan päältä, sen jälkeen pilko maksa haluamasi kokoisiksi. Pilkoin aika pieniksi, koska tykkään, että maksapalat saavat olla mieluummin pienempiä, kuin hirveän suuria – makuasia.

 

Kastike

 

– normaali ruskeakastike

– öljyä ja hieman Oivariinia pannulle, siihen jauhot ja sitten vesi. Lisää kastikkeeseen vasikkafondia ja rouhi joukkoon maustepippuria ja tämän jälkeen lisää joukkoon sipulit ja maksa. Anna hautua hiljaisella lämmöllä.