Merimiespihvi
500-600 g naudan sisäpaistia/merimiespihvilihaa
margariinia ja ruokaöljyä
1 tl suolaa
½-1 tl pippuriseosta
n. 2 kg perunoita
2 sipulia (käytin 3)
Liemi:
2 dl vettä
3 lihaliemikuutiota
5 dl olutta (2 dl olutta, loput vettä)
rouhittua pippuria
Nuiji lihaviipaleet ohuiksi ja ruskista ne nopeasti molemmilta puolilta. Mausta.
Tässä minun muutokseni: Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja paista pannulla niin, että pinta ruskistuu. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
Kuori ja viipaloi perunat ja sipulit. Lado viipaleet uuninkestävään vuokaan kerroksittain lihaviipaleiden kanssa. Sekoita liemen aineet ja kaada se vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa n. 2 h. Tarjoa merimiespihvi raikkaan salaatin kanssa.