Merimiespihvi

 

 

500-600 g naudan sisäpaistia/merimiespihvilihaa

margariinia ja ruokaöljyä

1 tl suolaa

½-1 tl pippuriseosta

n. 2 kg perunoita

2 sipulia (käytin 3)

 

Liemi:

2 dl vettä

3 lihaliemikuutiota

5 dl olutta (2 dl olutta, loput vettä)

rouhittua pippuria

 

Nuiji lihaviipaleet ohuiksi ja ruskista ne nopeasti molemmilta puolilta. Mausta.

 

Tässä minun muutokseni: Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja paista pannulla niin, että pinta ruskistuu. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

 

Kuori ja viipaloi perunat ja sipulit. Lado viipaleet uuninkestävään vuokaan kerroksittain lihaviipaleiden kanssa. Sekoita liemen aineet ja kaada se vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa n. 2 h. Tarjoa merimiespihvi raikkaan salaatin kanssa.