Kmsu:n ohjeella Tosca-raparperipiirakkaa 

 

 

 

Tässä piirakka menossa uuniin (vielä ilman toscakuorrutetta).

 

 

Tosca-raparperipiirakka

 

Pohja:
3 munaa
2 dl sokeria
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria

Täyte:
raparperin paloja

Kuorrutus:
100 g voita
1 dl sokeria
1/4 dl vehnäjauhoja
100 g mantelilastuja
1 rkl maitoa

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu ja jäähdytetty voi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka ja kaada taikina pohjalle. Ripottele pintaan raparperin paloja ja paista uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia. Valmista sillä välin kuorrutus. Mittaa ainekset kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan, kunnes piirakan saa ottaa uunista pois ja kaada tosca piirakan päälle. Jatka paistamista vielä n. 10 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen/-kiisselin kera.